Naim Daniel Hadir Lagi Lewat Individual Berjudul Purnama

0 Comments

Dapatkan promo member baru Pengeluaran HK 2020 – 2021.

TABLOIDBINTANG. COM   –  Single berjudul “Sembah” yang dibawakan Naim Daniel sukses merajai sejumlah tagga lagu di Malaysia sekaligus meraih dua penghargaan di dalam 2020 Mid Year JOOX Music Awards.

Baru-baru ini Naim berkolaborasi dengan Hael Husaini dan Haqiem Rusli dengan single bertajuk “Lara” yg menduduki peringkat kedua trending di YouTube dan kini menduduki peringkat ketiga dalam tangga lagu Malaysia 50 di Spotify.

Yang terbaru, Naim hadir lagi dengan lagu “Purnama”, yang bergenre ballad. Lagu ini diciptakan Amzar Razqa, Hanis Rafi, dan Omar K. Amzar.

Naim hadir lagi dengan lagu Purnama, yang bergenre ballad. (Istimewa)
Naim datang lagi dengan lagu Purnama, yg bergenre ballad. (Istimewa)

“Naim adalah penyanyi yang sesuai dan terbaik buat lagu Purnama ini, ” ujar Omar.  

Dijelaskan Naim, lagu Purnama ditujukan untuk mereka yang merindukan orang yang dikasihi serta mendoakannya meski ia telahk tiada.  

“Jadi buat semua yang masih hidup, sentiasa hargai dan beritahu keluarga dan rakan-rakan yang rapat bahawa anda menyayangi mereka sebelum terlambat, ” ujarnya.  

Video klip lagu Purnama telah selesai digarap oleh World Peace Entertainment, yang mengisahkan seorang lelaki yang mengalami tekanan emosi dan mental sesudah kehilangan seseorang yang dia kasihi. Video klip ini bisa disaksikan mulai 27 November 2020, di YouTube World Peace Entertainment.

(ari)